Als ik langs ons oude huis loop
Doe ik net of jij daar nog op mij wacht
Wachtend op mij op jouw stoel voor de deur
Maar er is niets meer dan gewoon een lege stoel
Ik wou dat ik jou nog een keer  kon zien
je gewoon nog een keer kon zien voordat ik weg loop

Dat ik even nog even naast jou kon zitten, en zeggen:

Ik mis je een beetje sinds jij weg bent gegaan
Een paar kleine herinneringen daar hou ik mij aanvast
Ik mis je een beetje, ik denk dat je zou kunnen zeggen
Een beetje te veel, een beetje te vaak
Een beetje meer elke dag
Een beetje te veel, een beetje te vaak
Een beetje meer elke dag

John Michael Montgomery

Rol in relatie na overlijden

Als de dood van ouders en grootouders het verlies van de connectie betekend met het verleden.  
Dan betekend het overlijden van een partner het verlies van de connectie met het hier en nu en de nabije toekomst. De liefde en de band die wij ervaren met onze partner of echtgenoot maakt ons op een bijna mystieke manier compleet. Wanneer de dood onverwacht de band verbreekt, kan het gevoel ontstaan dat niet alleen de partner/echtgenoot overlijd, maar ook een deel van onszelf.
Hoewel er talloze goede romans zijn geschreven waarin word verteld hoeveel pijn het doet om je partner te verliezen, toch is nog nooit iemand er in geslaagd om alle pijn die hier bij komt kijken volledig tot zijn recht te laten komen.

 

Tips om de dood van een partner te verwerken

Hieronder geven wij een overzicht met tips die gegeven zijn door mensen die het verlies van een partner hebben mee gemaakt. Deze tips zijn slechts een idee, natuurlijk kan het zijn dat u juist heel anders denkt over de tips die eerder aan ons zijn doorgegeven. Wanneer u dat wilt kunt u onder dit bericht een reactie plaatsen, deel daarmee ook uw tips, wat voor u goed werkte kan ook voor andere bezoekers van deze site een goede tip zijn.

 

Overlijden partner op middelbare leeftijd

Wanneer je samenleeft met een partner op middelbare leeftijd, is je leven vaak gewent aan een bepaald ritme.
Over het algemeen zijn jullie samen heel erg productief bezig met werk, de opvoeding van de kinderen, en het maken van plannen voor de toekomst.
Voor de mensen die hun partner verliezen op dit stadium van het leven, kan het heel erg moeilijk zijn om alle verantwoordelijkheden alleen te dragen, en daarnaast nog voldoende tijd vinden voor een goed rouw proces.
Veel mensen komen er achter dat zij niet langer verder kunnen gaan met het leven wat zij leiden voordat hun partner kwam te overlijden. Zij kunnen hun rouw proces en de nieuw verantwoordelijkheden niet (goed) combineren met het leven wat zij leiden voor het overlijden. Het is echter niet voor iedereen een optie om te stoppen met werken, of juist te gaan werken na een aantal jaar thuis te zijn geweest om te zorgen voor de kinderen.

 

Ervaringen (jong) verlies partner

Het is op deze site al vaker gezegd, iedereen verwerkt verlies op zijn eigen manier.
De een heeft een korte periode van rouw, de ander doet er jaren over om maar voor een klein beetje het leven weer op orde te krijgen.
Hoelang het duurt, en hoeveel moeite het kost om weer verder te gaan hangt heel erg af van de band die jij met je partner had, hoe jij als persoon in elkaar steekt, de manier waarop jij met emoties omgaat. Om een paar voorbeelden te geven hoe rouw kan zijn, staan hier onder drie persoonlijke verhalen van mensen die jong hun partner hebben verloren, en hun manier van verwerking.

 
Meer artikelen...
Zoeken op deze site