Rouwende Collega

Wanneer een collega geconfronteerd word met de dood van een geliefde, is dit waarschijnlijk een ongemakkelijk situatie voor jou, en de meest moeilijke voor hem of haar. Het verlies is waarschijnlijk het eerste (en enigste) waar jullie mee bezig zijn wanneer jullie elkaar weer zien, de kans is groot dat dit een zeer ongemakkelijk gevoel voor jullie beiden oplevert. Jij wilt natuurlijk helpen, maar wat kun je zeggen? Wat moet jij doen? Er lijken ineens geen “juiste” worden te vinden om mee te beginnen.
Natuurlijk kan het schelen als jij en de collega goed met elkaar overweg kunnen.

Wanneer jullie niet erg close zijn, begin dan met condoleren, dit kan pas op het werk zijn, of eventueel na afloop van de begrafenis of crematie.
Wanneer u echter wel een hecht contact heeft met uw collega, dan is de kans groot dat u meer voor hem of haar wilt doen. In dit geval is het belangrijk om in ieder geval rekening te houden met het volgende, iedereen rouwt op zijn eigen manier, en ieder rouw proces heeft een aantal verschillende fases. De ene dag kan het zijn dat uw collega uitgebreid zijn of haar rouw proces wilt bespreken, en de volgende dag het liefst wilt rouwen in stilte.

Begin in ieder geval met uw condoleances, maar ga er niet direct te diep op in. Een simpele “ik leef mee het jou verlies, en als er iets is wat ik kan doen.” Gevolgd door een korte omhelzing (wanneer u erg goed met elkaar omgaat) is genoeg, vervolgens is het verstandig de collega in rouw ruimte te geven. De rest van de dag kunt u een aantal keer vragen of het nog wel gaat, en of u iets voor hem of haar kan doen. Let op, wanneer iemand op uw aanbod om iets te doen ingaat, zorg dan dat u daar tijdvoor maakt.

Wanneer de collega niet wilt praten, respecteer dit verzoek dan. Laat hem of haar praten over wat hij of zij wilt, en geef hem of haar hier de ruimte voor. Het is belangrijk om het gesprek niet te onderbreken, en het is meer dan verstanding om niet over uw persoonlijke ervaringen te praten.
Wanneer uw collega een ouder heeft verloren, en u zegt “ik weet precies hoe jij je voelt” dan is dit zeer ongepast, en de collega in rouw zal hier erg geïrriteerd op kunnen reageren.
Wanneer zij willen weten hoe u door uw rouwproces heen bent gekomen, dan zullen zij dit zelf aan willen geven.

Een tip wat u zou kunnen zeggen wanneer u niet hetzelfde mee heeft gemaakt.

“Ik kan niet zeggen dat ik weet hoe jij je voelt, aangezien ik nog nooit een ouder/partner/kind heb verloren. Ik kan mij er een voorstelling van maken, maar ik verwacht niet dat dit gelijk staat aan hoe rouw echt voelt (wanneer u wel eens rouw heeft ervaren kunt u dit aangeven).
Ondanks dat ik niet weet hoe jij je voelt, wil ik dat jij weet dat jij altijd bij mij terecht kan, ik kan een luisterend oor voor je zijn, of ik kan je ergens mee helpen wanneer jij dat wilt.”

Het maakt niet uit waar het gesprek vervolgens over gaat, het is belangrijk om de collega in rouw het woord te laten doen, en aan hem of haar de keuze te laten waar het gesprek over gaat.

Sommige mensen willen het liefst alleen zijn tijdens hun rouw proces. Wanneer dit het geval is geef hem of haar alle ruimte om hier zelf een keuze in te maken.
Daarintegen zijn er ook mensen die liefst niet alleen zijn, maak in dat geval tijd vrij al is het maar om samen te lunchen.

Ongeacht wat voor soort verlies uw rouwende collega heeft mee gemaakt, laat hem of haar weten dat u er zult zijn, en niet alleen de eerste paar weken. Verzeker hem of haar ervan dat u zult doen wat u kunt, en dat ongeacht de manier waarop zij wel of niet willen werken u achter de beslissing staat.

 

Plaats reactie

Wij stellen het zeer op prijs wanneer u een reactie achter wilt laten.
Wij wijzen u er echter op dat wij aanstootgevende reacties verwijderen, en dat wij links naar andere sites niet zonder overleg goed zullen keuren.


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken op deze site